Du må ikke nødvendigvis trene med vekter eller i apparater for å bli sterkere. Kroppsvektstrening kan gi deg vel så gode resultater, i tillegg til mye mestring og glede.

Trenger du inspirasjon til øvelser du kan gjøre uten vekter og i apparater? Under følger øvelser som du kan gjennomføre i treningsalen på Fitness Xpress Storo, eller på matte i et våre treningssentre. Disse øvelsene passer like bra til nybegynnere og godt trente.

Øvelsene

1. Spider push-ups

Stå på tær og strake armer med skulderbreddes avstand mellom hendene. Bøy i albuene og senk brystet ned mot gulvet samtidig som du fører det ene kneet mot albuen. Skyv deg tilbake til utgangsstilling og gjenta øvelsen med motsatt ben. Muskler som blir trent: brystmusklene, skuldre og armstrekkere (triceps).

2. Kroppshevinger med undertak og smalt grep

Heng med bøyde ben og et samlet grep. Trekk deg opp til øret er i nivå med grepet. Marker sluttstillingen og senk rolig tilbake. Muskler som blir trent: store ryggmuskel og armbøyere (biceps).

3. Firefotstående skulderpress

Brostående med strake ben og armer. Senk overkroppen til hodet har kontakt med gulvet. Press tilbake. Muskler som blir trent: skuldrene og armstrekkere (triceps).

4. Push – ups smalt grep

Stå på tær og hender med en strak fiksert kropp. Ha et skulderbredt grep. Sørg for at albuene føres tett på kroppen når du senker kroppen ned mot gulvet. Press tilbake. Muskler som blir trent: armstrekkere (triceps) og skuldre.

5. Ettbens knebøy

Stå på ett ben med knær og tær pekende rett frem. Strekk ut det andre benet og forsøk å hold det strakt foran deg under hele øvelsen. Armene holdes samlet foran kroppen. Gjør en knebøy på ett ben. Vær påpasselig med å holde knær over tær under hele øvelsen. Muskler som blir trent: rumpe og lårmuskler.

6. Utfall fram

Stå med samlede ben og sett armene i siden. Løft det ene benet, og fall framover. Når benet treffer gulvet bremser du bevegelsen til kroppen er i dyp posisjon. Spark ifra og returner til startstillingen. Muskler som blir trent: rumpe og lår.

7. Planken

Stå på tær og albuer og la bekkenet hvile mot gulvet. Løft bekkenet opp fra gulvet ved å stramme opp i rygg og mage. Stabiliser kroppen i denne stillingen og hold 3-5 sek. Hvil tilsvarende og gjenta. Muskler som blir trent: magen

8. Planken rulle til side

Støtt deg på albuer og tær. Løft bekkenet slik at kroppen er strak (som en planke). Stram rygg- og magemuskulaturen og stabiliser kroppen i denne stillingen. Legg så vekten over på den ene albuen og dreie hele kroppen som én enhet. Rull tilbake og videre over på den andre albuen. Hver stilling bør holdes i minimum 5 sek. Muskler som blir trent: magen

9. Mageliggende rygghev

Ligg på magen med armene under hodet. Knip setet sammen og stram ryggmuskulaturen og løft overkroppen opp fra gulvet. Hold stillingen i 3-5 sek. og senk overkroppen tilbake. Hvil tilsvarende før du gjentar øvelsen. Muskler som blir trent: korsrygg.