Sliter du med motivasjonen? Ta et oppgjør med deg selv og vær realistisk, råder Ulrik Ask Fossum, personlig trener på Fitness Xpress Storo.

Motivasjon er viktig og står svært sentralt for alle som ønsker å trene, uansett ambisjonsnivå. Men hva vi motiveres av kan variere mye, og avhenger i stor grad av målsettingen. Det er imidlertid ikke unaturlig å møte på motivasjonssvingninger, og vi har vel alle kjent på følelsen av å ikke ha så lyst til å trene akkurat i dag. Da kan det være viktig å se det store bildet, og klare å fokusere på prestasjon og utvikling.

– Fokuser på utvikling, både i styrke, form og teknikk. Kanskje klarer du å gjennomføre øvelsen med en tyngre vekt enn tidligere, eller gjøre øvelser du ikke fikk til før, innleder Ulrik Ask Fossum, personlig trener på Fitness Xpress Storo.

Ask Fossum minner også om at det er viktig å være oppmerksom i hverdagen. Føler du at du har mer energi, er mindre sliten og kroppen føles lettere er det et vel så godt tegn på fremgang som noe annet. Ikke minst handler det om å være ærlig og realistisk.

– Ta et oppgjør med deg selv, og vær realistisk. Glem bildet av det perfekte, for det er ikke realistisk. Skaff deg nye idealer, og vær fornøyd med deg selv, råder han.

Riktig fokus
Treningseksperten møter fremdeles mange som kommer på treningssenteret og har hovedfokus på å se bra ut. Ask Fossum forteller at han jobber mye med sine kunder for å endre dette bildet.

– Du får en bedre motivasjonsbase hvis du klarer å ha rett fokus, men det er noe som tar tid. De kundene jeg har jobbet med lengst er de som kommer uansett dag, vær, form og følelse. Det henger sammen med hvorfor de er her, utdyper han.

Den vanligste feilen folk gjør er å gå for hardt ut, sier Ask Fossum.

– Man ser ikke sammenhengen mellom å lykkes og sprekke. Derfor er det viktig å tenke flere år, og ikke bare måneder, avslutter han.

Tren 2 for 1 – betal kun 140,- pr
stk første treningsmåned